Antena Căutare

Papa Francisc, scandal în prima zi din 2020, după ce a lovit o femeie: "Violenţa, 'blasfemie la adresa lui Dumnezeu''

Papa Francisc a descris violenţa împotriva femeilor drept "o blasfemie la adresa lui Dumnezeu", în cadrul omiliei de Anul Nou pe care a susţinut-o la Bazilica Sf. Petre din Roma. Asta după ce un clip cu el, lovind mâna unei femei, face înconjurul lumii pe internet.

Papa Francisc, scandal în prima zi din 2020, după ce a lovit o femeie: "Violenţa, 'blasfemie la adresa lui Dumnezeu''
Papa Francisc | The Guardian

Femeile sunt cele care dau viaţă, a susţinut Suvernaul Pontif "şi totuşi ele sunt în mod continuu insultate, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să pună capăt vieţii care le înmugureşte în pântece".

"Orice formă de violenţă împotriva unei femei este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu, care s-a întrupat dintr-o femeie. Salvarea întregii omeniri a venit din pântecele unei femei. Putem să înţelegem de cât de multă umanitate dăm dovadă după cum tratăm corpul unei femei", a susţinut el.

Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru că a lovit peste mână o credincioasă

Imaginile cu Papa Francisc care a reacţionat iritat, lovind energic mâna unei credincioase, după vecerniile din ultima zi a anului 2019 din Piaţa Sfântul Petru, au fost urmărite de mii de ori pe reţelele de socializare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După ce a strâns mâna mai multor copii în faţa scenei Naşterii din Piaţa Sfântul Petru, atunci când a vrut să plece mâna Papei a fost apucată cu fermitate de o femeie care a vrut să-l tragă către ea.

Iritat şi cu chipul îndurerat, Papa Francisc şi-a tras mâna şi a lovit de mai multe ori braţul femeii.

Tragedie în Germania. Zeci de maimuţe au murit în urma unui incendiu la o grădină zoologică - VIDEO... Nick Gordon, fostul iubit al fiicei lui Whitney Houston, a fost găsit mort...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x