Antena Căutare

Parada anuala de Ziua Recunostintei a readus la viata New York-ul

Peste trei milioane de oameni au aplaudat la New York, marea parada anuala de Ziua Recunostintei. Evenimentul, ajuns la editia cu numarul 86, a urmarit, in acest an, sa readuca veselia si atmosfera sarbatoreasca, dupa cosmarul uraganului Sandy.

11 fanfare, 28 de care alegorice, 2.500 de dansatoare si comici si, mai ales, 16 baloane gigantice de forma unor personaje indragite. Sunt doar cateva din cifrele care ar putea rezuma, anul acesta, marea parada de Ziua Recunostintei de la New York.

Parada nu a fost niciodata un simplu spectacol grandios, ci o "raza de speranta si bucurie" pentru localnici, cum o numeste chiar producatorul sau. Aceasta, mai ales acum, cand multi localnici sufera, inca, de pe urma dezastrului provocat de uraganul Sandy. 5.000 dintre cei mai greu loviti sinistrati au primit locuri de onoare in tribunele paradei.

Ca de obicei, baloanele uriase au fost vedetele paradei de Ziua Recunostintei. Cele mai impunatoare i-au infatisat pe Kermit, eroul din Muppets, inalt, acum, de 18 metri, si pe popularul personaj de benzi desenate Charlie Brown. Trei personaje au participat in premiera la parada: Hello Kitty, Tata Strumpf si un elf.

Cortegiul viu colorat a parcurs, anul acesta, un nou traseu care a ocolit celebra Times Square, spre dezamagirea comerciantilor de acolo. Pentru spectatori, schimbarea a fost mai putin importanta. Pe langa milioanele de oameni iesiti in strada, se estimeaza ca alti 50 de milioane au urmarit parada in direct, la televizor.
Parada s-a incheiat, conform traditiei, cu aparitia lui Mos Craciun si a sotiei sale, in sania trasa de reni. Generosul personaj a deschis, oficial, sezonul cadourilor, intr-o anticipare a sarbatorilor sfarsitului de an.

Victor Ponta a discutat cu Hollande despre bugetul UE. Socialistii vor respinge taierea fondurilor europene... Summitul liderilor europeni, in impas. Angela Merkel despre buget: "Ma indoiesc ca vom ajunge la un acord"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x