Căutare Live

Parchetul General ucrainean şi SBU cer Teheranului să predea Ucrainei cutiile negre ale zborului PS752

Kievul a cerut Teheranului să-i predea cutiile negre ale avionului de linie ucrainean care opera zborul PS752, doborât în apropiere de Teheran, în urmă cu o săptămână, au anunţat miercuri autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Parchetul General şi Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) au trismis o cerere oficială în acest sens autorităţilor iraniene, a precizat într-un comunicat parchetul.

”Partea ucraineană face tot posibilul să asigure buna decriptare a înregistratoarelor de zbor şi să conserve probele în ancheta catastrofei”, a dat asigurări Parchetul General ucrainean.

Kievul a anunţat marţi că un oficial iranian de rang înalt urmează să vină în Ucraina, în zilele următoare, pentru a ”stabili laboratorul” care poate fi însărcinat să analizeze curtiile negre.

Potrivit presei ucrainene, altă loc în care pot fi decriptate cutiile negre este Franţa.

Experţi canadieni trimişi luni la Teheran să ancheteze cu privire la doborârea avionului vor avea acces la epavă şi la cutiile negre, au anunţat luni oficiali canadieni.

După mai multe zile de dezminţiri oficiale, forţele iraniene au recunoscut sâmbătă că au doborât ”din greşeală” Boeingul 737-800 al companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) la câteva minute după decolarea aeronavei de la Teheran. Toate cele 176 de persoane de la bord, majoritatea iranieni şi canadieni, au murit.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Percheziţii la Bruxelles şi în Germania în cadrul unei anchete vizând trei suspecţi de spionaj în favoarea Chinei...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri