Antena Căutare

Parintele PC-ului, Henry Edward Roberts, a decedat la varsta de 68 de ani

Parintele PC-ului, Henry Edward Roberts, a fost inventatorul primului calculator personal, Altair 8800, si s-a stins joi din viata in urma unei pneumonii severe.

Potrivit BBC News, Roberts a fost omul dupa care s-ai inspirat mai tarziu Bill Gates si Paul Allen, fondatorii Microsoft, in prezent una dintre cele mai importante companii din IT-ul mondial.

Practic, Gates si Allen l-au contactat pe Roberts dupa ce au vazut calculatorul inventat de acesta pe coperta unei reviste si i-au propus sa scrie un soft pentru el. Programul a devenit celebru sub numele de Altair-Basic si a reprezentat fundamentul actualului imperiu Microsoft, scrie Hotnews.

Henry Roberts a fost fondatorul Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), firma conceputa initial pentru a vinde kituri electronice pentru fanii aeromodelelor. Compania a inceput sa vanda si kituri pentru calculatoare comerciale si industriale, dar a fost repede covarsita de concurenta firmelor mari.

La mijlocul anilor '70, cand firma sa se lupta cu datoriile, dr Roberts a inventat Altair 8800, care opera cu un microprocesor Intel 8080. Kitul, in valoare de 395 de dolari, a aparut pe coperta revistei Popular Electronics in 1975, declansand o avalansa de comenzi. Asamblat, produsul era mai scump cu 100 de dolari.

Scenografi romani apreciati in strainatate... Terorist Al-Qaeda, in Romania?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x