Antena Căutare

Parisul are un Spider Man propriu. Cum i-au transformat viața francezii unui imigrant ilegal pe care l-au numit erou

Un imigrant ilegal originar din Mali va primi cetățenie franceză și un loc de muncă ca pompier, după ce a devenit un erou și a fost supranumit „Le Spider Man”, deoarece a salvat un copil atârnat la un balcon din Paris.

Un imigrant ilegal originar din Mali va primi cetățenie franceză și un loc de muncă ca pompier, după ce a devenit un erou și a fost supranumit „Le Spider Man”, deoarece a salvat un copil atârnat la un balcon din Paris.

Potrivit BBC, Mamoudou Gassama a devenit celebru după ce, sâmbătă, s-a cățărat pe un bloc, la etajul patru, pentru a salva un copil atârnat de balcon. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, este migrant din Mali și locuia ilegal în Paris.

Gassama a escaladat etajele inferioare ale unui bloc pentru a salva copilul, sub privirile martorilor care au urmărit scena cu sufletul la gură. Într-un final, tânărul l-a ridicat pe copil în siguranţă, în aplauzele celor de jos.

Mamoudou Gassama s-a întâlnit luni cu președintele francez Emannuel Macron, care i-a oferit cetățenia franceză, dar și un loc de muncă ca pompier. Tânărul a primit, de asemenea, o medalie de curaj de la Macron.

La invitaţia preşedintelui, tânărul a povestit circumstanţele actului său de curaj.

„Această faptă de un imens curaj, credincioasă valorilor solidarităţii Republicii noastre, trebuie să-i deschidă uşile comunităţii noastre naţionale”, a scris duminică seara, pe Twitter, un purtător de cuvânt al Guvernului, Benjamin Griveaux

„Nu m-aş fi gândit că într-o zi mă voi întâlni cu preşedintele Republicii franceze. Muncesc la Paris, trec adesea pe lângă Elysée, dar nu m-aş fi gândit vreodată că voi intra în Elysée", a declarat el la BFMTV Diaby Gassama, fratele salvatorului, precizând că acesta, sosit în septembrie 2017, „trăieşte într-un cămin şi este o situaţie foarte gravă”.

Într-un comunicat transmis duminică seara, SOS Racisme cere „ministrului de Interne să regularizeze situaţia domnului Gassama, care a dat dovadă de un curaj pe cât de rar, pe atât de admirabil”.

Filmulețul cu momentul lui „Spider Man” a fost urmărit de milioane de ori pe YouTube.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Înghițiți de Pământ. Ce au descoperit cercetătorii în cazul unuia dintre cele mai mari mistere din istoria aviației... Uciși la datorie. Doi jurnaliști au murit în timp ce relatau despre o furtună...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x