Antena Căutare

Parisul dezminte dezvăluiri potrivit cărora Macron l-ar fi invitat pe Rohani să se întâlnească cu Trump la summitul G7 la Biarritz

Preşedintele Republicii Emmanuel Macron nu l-a invitat pe omologul său iranian Hassan Rohani la summitul G7, la Biarritz, pentru a se întâlni cu Donald Trump, aşa cum scrie site-ul Al-Monitor, au declarat miercuri surse diplomatice pentru Reuters.

Potrivit site-ului de informaţii despre Orientul Mijlociu, şeful statului francez ar fi discutat cu omologul său iranian la telefon - timp de aproape două ore - la 30 iulie, pentru a găsi soluţii în vederea menţinerii Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian.

Macron l-ar fi invitat pe Hassan Rohani la summitul G7, prevăzut în perioada 24-26 august, la Biarritz, pentru a se întâlni cu Donald Trump, afirmă două surse citate în acest articol.

Dar preşedintele iranian ar fi refuzat invitaţia, potrivit Al-Monitor.

Însă Emmanuel Macron nu l-a invitat pe Hassan Rohani la G7, potrivit unei surse diplomatice franceze.

Donald Trump a retras Statele Unite, în mai 2018, din Acordul de la Viena, încheiat între Grupul 5+1 (cele cinsi state membre permanente ale Consiliului de securitate al ONU - Statele Unite, China, Rusia, Franţa şi Marea Britanie, plus Germania) şi Republica islamică.

Preşedintele american a reimpus ulterior sancţiuni dure Teheranului, cu speranţa de a-i asfixia economia şi de a-i constrânge pe liderii iranieni să negocieze alt acord.

Această politică a ”presiunii maxime” a condus la o escaladare a tensiunilor, prin măsuri luate de cele două ţări. Iranul a început să se retragă treptat, din mai, din acord.

Sursa : news.ro

Atentat la un comisariat de poliție din Kabul. Aproximativ 80 de persoane au fost rănite... La trei zile după ce a încercat să evadeze din închisoare deghizându-se într-o adolescentă, traficantul de droguri Clauv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x