Antena Căutare

Parlamentul britanic, închis din cauza pandemiei noului coronavirus, pe o periadă de o lună, cu o săptămână înainte să intre în vacanţa de Paşte

Parlamentul britanic se pregăteşte să fie închis miercuri - pe o perioadă de o lună -, iar deputaţii sunt trimişi acasă cu o săptămână mai devreme în vacanţa de Paşte, din cauza pandemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Premierul britanic Boris Johnson a instituit luni o izolare a populaţiei Regatului Unit - pe o perioadă de cel puţin trei săptămâni - şi a dispus să se închidă toate magazinele şi serviciile neesenţiale.

”Parlamentul trebuie, evident, să dea un exemplu”, a apreciat un deputat conservator, Robert Jenrick, adăugând că este important, de asemenea, ca personalul să fie protejat.

Un ministru s-a declarat în schimb ”sigur că Parlamentul îşi va relua sesiunea după vacanţa de Paşte”, subliniind că este important ca deputaţii să-şi joace rolul.

O legislaţie de urgenţă care acordă Guvernului puterea de a obliga cetăţenii să se izoleze a fost examinată în Parlament săptămâna aceasta şi urma să fie adoptată definitiv miercuri.

Sursa : news.ro

Spania ia locul Italiei?! Bilanţul morţilor de Covid-19 creşte puternic, iar focarul de infecție cu coronavirus se află ... Nivelul transmiterii noului coronavirus, în scădere în Olanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x