Partenera lui Julian Assange cere eliberarea acestuia din închisoare de teama contractării noului coronavirus

Stella Morris, partenera de viaţă a fondatorului Wikileaks, Julian Assange, a cerut eliberarea acestuia din închisoarea de Londra de teama contractării noului coronavirus.

Stella Moris, care a dezvăluit că are doi copii cu Assange, de un an, Max, şi de trei ani, Gabriel, a precizat că acesta a avut probleme de sănătate în ultimele luni şi există temeri că noul coronavirus se răspândeşte la închisoare Belmarsh din Londra, unde fondatorul Wikileaks este reţinut în aşteptarea extrădării în SUA.

Un prizonier a murit şi mai mulţi gardieni sunt suspecţi de Covid-19, susţin prietenii lui Assange.

Moris a mai spus că Assange este în izolare 23 de ore pe zi şi toate vizitele au fost stopate.

La 25 martie, o magistrată de la Londra a respins o cerere de eliberare pe cauţiune depusă de Julian Assange, apreciind că riscul ca fondatorul WikiLeaks să fie contaminat cu noul coronavirus în închisoare nu justifică o asemenea măsură.

Julian Assange, în vârstă de 48 de ani, este vizat de o procedură de extrădare către Statele Unite, care-l acuză de faptul că a difuzat în 2010, pe site-ul WikiLeaks, sute de mii de documente confidenţiale, inclusiv rapoarte militare cu privire la Afganistan şi Irak şi note diplomatice.

Arestat la Londra, la 11 aprilie, după ce a petrecut şapte ani în Ambasada Ecuadorului în Marea Britanie, australianul a fost plasat în detenţie, în aşteptarea soluţionării cererii americane de extrădare.

Stella Morris şi Julian Assange s-au cunoscut în 2011 şi au început o relaţie în 2015.

Audierea pentru extrădarea lui Assange este programată în 18 mai.

Sursa: News.ro

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Strugurii îngrașă? Beneficii și calorii pentru aceste fructe de toamnă
Strugurii se găsesc sub mai multe forme și culori. Există struguri roșii, verzi și mov, struguri fără semințe. SE pot consuma sub formă de jeleu de struguri, gem de struguri și suc de struguri, stafide, sau vin. Prima viță de vie a fost cultivată în urmă cu mai bine de 8 000 de ani în Orientul Mijlociu. O întrebare care este extrem de populară e legată de faptul dacă strugurii îngrașă sau nu.
Catine.ro
Ultimele știri