Antena Căutare

Partenera lui Julian Assange cere eliberarea acestuia din închisoare de teama contractării noului coronavirus

Stella Morris, partenera de viaţă a fondatorului Wikileaks, Julian Assange, a cerut eliberarea acestuia din închisoarea de Londra de teama contractării noului coronavirus.

Stella Moris, care a dezvăluit că are doi copii cu Assange, de un an, Max, şi de trei ani, Gabriel, a precizat că acesta a avut probleme de sănătate în ultimele luni şi există temeri că noul coronavirus se răspândeşte la închisoare Belmarsh din Londra, unde fondatorul Wikileaks este reţinut în aşteptarea extrădării în SUA.

Un prizonier a murit şi mai mulţi gardieni sunt suspecţi de Covid-19, susţin prietenii lui Assange.

Moris a mai spus că Assange este în izolare 23 de ore pe zi şi toate vizitele au fost stopate.

La 25 martie, o magistrată de la Londra a respins o cerere de eliberare pe cauţiune depusă de Julian Assange, apreciind că riscul ca fondatorul WikiLeaks să fie contaminat cu noul coronavirus în închisoare nu justifică o asemenea măsură.

Articolul continuă după reclamă

Julian Assange, în vârstă de 48 de ani, este vizat de o procedură de extrădare către Statele Unite, care-l acuză de faptul că a difuzat în 2010, pe site-ul WikiLeaks, sute de mii de documente confidenţiale, inclusiv rapoarte militare cu privire la Afganistan şi Irak şi note diplomatice.

Arestat la Londra, la 11 aprilie, după ce a petrecut şapte ani în Ambasada Ecuadorului în Marea Britanie, australianul a fost plasat în detenţie, în aşteptarea soluţionării cererii americane de extrădare.

Stella Morris şi Julian Assange s-au cunoscut în 2011 şi au început o relaţie în 2015.

Audierea pentru extrădarea lui Assange este programată în 18 mai.

Sursa: News.ro

Un vaccin împotiva noului coronavirus la care lucrează cercetători ai Oxford University ar putea fi gata în septembrie... Facebook a cheltuit în 2019 peste 23 de milioane de dolari pentru securitatea şi călătoriile aeriene ale directorului ge...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x