Antena Căutare

Partidul de Centru din Norvegia cere iesirea din Schengen din cauza Romaniei si a Bulgariei

Partidul de Centru, membru al coalitiei de guvernamant de centru-stanga, vrea retragerea Norvegiei din Schengen si restabilirea controalelor la frontierele tarii, in perspectiva aderarii Romaniei si Bulgariei.

"Acordul Schengen face mai usoara intrarea infractorilor in Norvegia. Trebuie sa preluam controlul asupra propriilor noastre granite", a declarat deputatul Jenny Klinge, din partea Partidului de Centru, adaugand ca ar prefera, in schimb, infiintarea unei "zone nordice de libera trecere".

Problema este deosebit de grava, devreme ce Bulgaria si Romania ar putea adera la Schengen in toamna, a insistat aceasta. "Problemele lor in gestionarea granitelor ar putea deveni problemele noastre". In opinia lui Klinge, daca si cand cele doua state vor deveni membre ale spatiului Schengen, politia norvegiana va avea probleme cu retelele de crima organizata provenind din aceste state.

Noul conflict legat de cetatenii romani si bulgari de etnie roma a determinat-o pe acesta sa sustina un proiect de interzicere a cersetoriei in Norvegia.

CE a publicat raportul MCV pentru Romania. Barroso: Evenimentele de la Bucuresti ne-au zdruncinat... Alerta in Bulgaria! Sase israelieni au murit intr-un atentat pe aeroportul din Burgas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x