Căutare Live

Pasaport cu poza lui Elvis, acceptat pe un aeroport

Paşapoartele biometrice nu sunt atât de sigure precum se credea. Asta a demonstrat un grup de hackeri care a falsificat un astfel de act folosind chiar fotografia lui Elvis Presley. Paşaportul a fost recunoscut de scannerele dintr-un aeroport internaţional olandez ca find autentic, arată CNN.

Utilizând falsul paşaport, un hacker a reuşit să treacă de controlul de securitate, chiar dacă pe monitorul scannerului a apărut fotografia lui Elvis. Demonstraţia s-a oprit, însă, în acest stadiu. Adam Laurie şi Jeroen Van Beek, cărora le place să se numească "hackeri etici", susţin că falsificarea paşaportului a fost "o demonstraţie" de cât de uşor este să treci fraudulos graniţele.

În România, paşaportul biometric a fost introdus la începutul anului trecut. Paşapoartele biometrice cuprind, pe lângă fotografie, amprenta posesorului introdusă într-un cip de siguranţă. Potrivit oficialilor, paşaportul biometric ar trebui să fie mai sigur decât varianta precedentă.

Tragedie rutiera in Viena... Afiş xenofob în trenurile din Franţa: "Feriţi-vă de hoţii de bagaje români!"...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri