Antena Căutare

Paște în vremea pandemiei Țările în care enoriaşii vor lua lumină direct de la Biserică, fără restricții

Credincioşii ortodocşi din toată lumea se pregătesc să sărbătoarească Învierea Domnului. Cum Paştele este umbrit de pandemie anul acesta, cei mai mulţi creştini se vor ruga din case. În Rusia, Bosnia şi Herţegovina, enoriaşii vor lua lumină de la biserică, în profida restricţiilor de distanţare socială. Culmea este că au fost încurajaţi chiar de preoţi.

La Ierusalim miracolul aprinderii luminii s-a produs din nou, acum când oamenii au si mai multa nevoie de credinta. La Mormântul Sfânt la ora 14, Patriarhul Ierusalimului a ieşit cu cele 33 de lumânări aprinse. Un număr care simbolizează vârsta lui Iisus la răstignire.

La Mormântul Sfânt, aprinderea Luminii de Paște a avut loc cu ușile închise

Pentru prima dată, ceremonia a avut loc cu biserica închisă şi fără credincioşi. Într-o tăcere apăsătoare, patriarhul a rupt sigiliul de uşa Mormântului Sfânt şi a îngenuncheat singur în faţa lespedei.

Citește și: Imagini unice de la Mormântul Sfânt - Video

Lumea întreagă a urmărit împietrită momentele pe internet şi la televizor. Ca niciodată, pe străzile înguste şi în faţa Bisericii, a fost pustiu.

Spaniolii își plâng fără oprire morții. Sunt peste 20.000 de decese din cauza Covid-19, iar numărul lor continuă să crea... Vești bune din Italia. Numărul de noi cazuri de coronavirus continuă să scadă. 482 de victime în ultimele 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x