Antena Căutare

Patru romani au furat milioane de dolari de la peste 80.000 de americani

Patru romani au fost acuzati ca au „spart“ sistemele de citire a cardurilor de credit folosite in peste 150 de restaurante din reteaua „Subway“ si zeci de alte magazine de retail din SUA, au anuntat, joi, procurorii federali, informeaza itnews.com.

Acuzatii, toti cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, au compromis informatiile cardurilor de credit a peste 80.000 de clienti si au facut achizitii neautorizate in valoare de milioane de dolari, potrivit Departamentului american de Justitie.

Incepand cu 2008 si pana in luna mai a.c., acuzatii au „spart" peste 200 de sisteme POS, folosite de catre magazine din SUA la plata cu cardul bancar.

Adrian-Tiberiu Oprea, 27 ani, din Constanta, Iulian Dolan, 27 ani, din Craiova, Cezar Iulian Butu, 26 ani, din Ploiesti, si Florin Radu, 23 ani, din Ramnicu Valcea, au fost acuzati de constituirea unui grup infractional si asociere in vederea comiterii de infractiuni informatice si electronice

Oprea a fost arestat sapatamana trecuta chiar in Romania, fiind, in prezent in custodia politistilor romani. Butu si Dolan au fost arestati la jumatatea lunii august, la intrarea pe teritoriul SUA, iar Radu este inca in libertate.

Acuzatii au cautat pe internet sistemele POS care prezentau vulnerabilitati, apoi se conectau la dispozitivele vizate ghicind parolele sau folosind programe de „spart" parole.

Apoi instalau programe specializate care inregistrau toate datele ce intrau in dispozitivele de citire a cardurilor bancare. Dupa ce reuseau conectarea la aparatele din magazine si restaurante, toate informatiile erau automat transferate pe serverele atacatorilor cibernetici.

Acuzatii au instalat si virusi informatici tip troian in sistemele POS prin intemediul carora putea accesa dispozitivele oricand pentru a instala alte programe daunatoare care ii ajutau la fraudarea sistemelor.

Acum cei patru romani risca fiecare cate 40 de ani de inchisoare si amenzi care ar putea ajunge la dublul sumei cheltuite.

Sursa: Antena3

Copiii din Marea Britanie ar putea invata economia inca de la gradinita... Inchisorile CIA: Germanii cer explicatii Guvernului Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x