Antena Căutare

Patru romani, victime ale atentatelor de la 11 septembrie 2001

Pe 11 septembrie 2001, 2.978 de persoane din 80 de tari si-au pierdut viata in urma atentatelor teroriste de la World Trade Center. Printre ei se numara si patru romani, aflati peste ocean in cautarea visului american.

Eugen Lazar avea doar 27 de ani. De la varsta de 11 ani, locuia in Statele Unite ale Americii si lucra ca programator pentru compania e-Speed, intr-unul din turnurile World Trade Center. In dimineata acelei zile, a plecat zambitor la munca. Ajuns la birou, i-a trimis un e-mail iubitei sale, Siu. Cu doar o zi inainte, cinase cu ea in oras. Nimic nu ar fi prevazut tragedia care avea sa se intample o zi mai tarziu.

Sotii Alexandru si Corina Stan se aflau in America din 1995, cand au castigat "loteria vizelor". Cei doi lucrau la etajul 103 al turnului nordic, la aceeasi firma cu Eugen Lazar, e-Speed. Alexandru avea 34 de ani, iar Corina, 31. Dupa atentate, rudele i-au putut identifica cu ajutorul analizelor ADN.

Joshua Poptean avea 37 de ani si lucra ca manager de proiect la firma de constructii Bronx Builders. In ziua de 11 septembrie, trebuia sa faca niste verificari, alaturi de echipa sa, la unul dintre turnurile World Trade Center. Sefii sai il sunasera ca sa-l anunte sa inceteze lucrarile, cand au auzit ca un avion lovise unul dintre turnuri. Atunci au aflat ca Joshua Poptean si echipa sa nu au avut timp sa coboare si au fost prinsi sub daramaturi.

FOTO: Hepta

Ministrul francez de Interne, despre dosarul romilor: "Franta nu poate primi toata mizeria Europei"... Decizia privind aderarea Romaniei la Schengen a fost amanata ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x