Antena Căutare

PE cere deschiderea pietei muncii pentru romani si bulgari pana in 2012

Parlamentul European a adoptat astazi o rezolutie in care se arata ca, pana la sfarsitul anului, toate statele membre ale UE trebuie sa permita accesul cetatenilor romani si bulgari pe piata fortei de munca.

„Cifrele oficiale, inclusiv cele de la Comisia Europeana, arata ca muncitorii din estul Europei nu au generat somaj si nu au pus presiune pe sistemele de protectie sociala. Dimpotriva, influxul a adus crestere economica in tarile de destinatie, evaluat la 1% din PIB"


„Deputatii europeni solicita acelor state membre care inca inpun restrictii cetatenilor bulgari si romani sa le elimine pana la sfarsitul lui 2011, inainte de termenul-limita final din 2013 prevazut in tratatul de aderare la UE", explica reprezentantii PE, intr-un comunicat dat astazi publicitatii.

Eurodeputatii cer, de asemenea, Comisiei Europene, sa reformeze regulile UE legate de recunoasterea calificarilor profesionale. Argumentul adus este acela ca procedurile in vigoare reprezinta un alt mare obstacol in calea mobilitatii fortei de munca.

Citeste si Financiarul

Foto: countries-of-europe.com

In Spania, primariile incep sa aiba dificultati financiare... Vlad Filat: "Chisinaul va refuza cererea Moscovei de a deschide sectii de votare in Transnistria"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x