Antena Căutare

Pe urmele lui Hitler. Liderul partidului Jobbik cere Guvernului maghiar sa intocmeasca LISTE CU EVREI

Extremismul este la cote foarte ridicate in Ungaria, acolo unde liderul partidului parlamentar Jobbik, Marton Gyongyosi, a cerut Guvernului sa intocmeasca liste cu evreii din tara, motivand cu faptul ca acestia reprezinta un risc pentru securitatea tarii, informeaza Jurnalul National, care citeaza Reuters.

Pe urmele lui Hitler. Liderul partidului Jobbik cere Guvernului maghiar sa intocmeasca LISTE CU EVREI
| wikipedia.org

Dupa cum era de asteptat, afirmatiile lui Marton Gyongyosi au generat un val de proteste din partea reprezentantilor comunitatii evreiesti din Ungaria, precum si o reactie de distantare din partea Guvernului de la Budapesta.

Pe de alta parte, cota Jobbik inaintea alegerilor generale din 2014 este in crestere. Partidul are, in prezent, 44 din cele 386 de locuri din Parlamentul Ungariei. Liderii Jobbik se fac tot mai des remarcati prin declaratii anti-semitice si injurioase la adresa minoritatii tiganilor. Dar solicitarea lui Marton Gyongyosi este o premiera. Ea survine declaratiilor secretarului de stat din Ministerul de Externe, Zsolt Nemeth, care a aratat ca Budapesta sprijina o solutionare pasnica a conflictului israeliano-palestinian, de care sa beneficieze atat israelienii de origine ungara, cat si evreii si palestinienii din Ungaria.

„Consider ca, in conditiile unui asemenea conflict, este oportun un recensamant al persoanelor cu radacini evreiesti, care traiesc aici, in special al celor din Parlamentul si Guvernul Ungariei, care, intr-adevar, reprezinta un risc pentru securitatea tarii”, a declarat Gyongyosi, chiar de la tribuna Parlamentului.

Ulterior, acesta a revenit asupra afirmatiilor sale, sustinand ca s-a referit exclusiv la persoanele care detin atat cetatenia ungara, cat si pe cea israeliana.

sursa: Jurnalul National

foto: wikipedia.org

Marea Britanie, in zodia inundatiilor: trei morti si sute de evacuati in Tara Galilor... Un milion de egipteni au protestat impotriva presedintelui Morsy...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x