Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Adela

Penny Lane, reper al oraşului Liverpool graţie grupului The Beatles, ar putea fi redenumit

Penny Lane, reper al oraşului Liverpool graţie grupului The Beatles care a lansat în 1967 piesa omonimă, ar putea fi redenumit din cauză că mulţi cred că strada a fost botezată astfel după negustorul de sclavi James Penny.

Steve Rotheram, primarul Liverpool, a semnalat problema după ce, săptămâna trecută, patru indicatoare ale străzii au fost vandalizate, pe unul dintre ele fiind scris cuvântul „rasist”, potrivit revistei Rolling Stone.

Unii oameni cred că strada a fost denumită astfel după James Penny care, la finalul anilor 1700, a transportat sclavi. „Dacă strada a fost botezată după James Penny, trebuie să fie investigat”, a declarat luni Rotheram. „Ceva trebuie să se întâmple şi aş spune că acel semn şi acel drum riscă să fie redenumite”.

Dovezile în acest sens sunt slabe. International Slavery Museum din Liverpool a transmis că nu este cert că strada a fost denumită astfel după James Penny, iar ghidul Jackie Spencer a declarat pentru BBC: „Am cercetat şi nu are nicio legătură cu sclavia. James Penny a fost un negustor de sclavi, dar nu a avut legătură cu zona Penny Lane”.

Rotheram vrea însă să cerceteze originea numelui şi plănuieşte să ia atitudine dacă există o legătură. „Trebuie investigat, apoi, dacă este găsită o legătură directă, vor putea fi luate măsuri”.

Penny Lane este unul dintre numeroasele simboluri din lume care sunt vizate acum de modificări, fiind considerate omagii aduse unor figuri rasiste.

Sursa : news.ro

Recomandari