Antena Căutare

Pericol la Fukushima! Personalul centralei a fost evacuat

Personalul centralei de la Fukushima a fost evacuat in aceasta dimineata, din cauza unui nivel foarte ridicat de radioactivitate la reactorul 2 al centralei de la Fukushima. Nivelul de radioactivitate al apei din reactor este de 10 milioane de ori mai mare decat in mod normal.

Niveluri ale radioactivitatii de cateva sute de milisievert pe ora au fost deja detectate in jurul reactoarelor avariate ale centralei, impunand evacuarea temporarã a muncitorilor.

Trei muncitori, incaltati numai cu cizme de cauciuc, au fost contaminati joi de o acumulare de apã puternic radioactiva, in timpul unei interventii la turbina situata in spatele reactorului 3, unde nivelul radiatiilor era de 180 de milisievert pe orã. Doi au fost spitalizati din cauza arsurilor suferite la picioare.

Agentia Nucleara Japoneza a anuntat, vineri, ca miezul reactorului 3 ar putea fi deteriorat, poluarea cu substante radioactive fiind mai mare decat se credea. In interiorul reactorului 3 de la Fukushima se afla 170 de tone de substante radioactive.

Sursa: Antena3

Libia: Fortele lui Gaddafi muta cadavrele victimelor lor in zonele bombardate de coalitie... Fukushima: Specialistii au detectat plutoniu in sol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x