Antena Căutare

Pericol nuclear în Iran. Cutremur puternic, înregistrat în apropierea centralei nucleare

Un cutremur puternic s-a înregistrat în primele ore ale dimineții, în apropierea centralei nucleare din Iran.

Pericol nuclear în Iran. Cutremur puternic, înregistrat în apropierea centralei nucleare
Cutremur în Iran | Profimedia

Un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc în sud-vestul Iranului, o regiune în care se află centrala nucleară de la Bushehr, a anunţat miercuri Institutul american de geofizică USGS, relatează AFP.

În contextul situaţiei tensionate din Iran, oamenii au făcut presupuneri sumbre în legătură cu posiblele cauze ale cutremurului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Seismul, localizat la o adâncime de zece kilometri, a zguduit o zonă situată la 17 kilometri sud-est de oraşul Borazjan miercuri, la ora locală 6.49 (5.19, ora României), potrivit USGS.

Cutremurul a fost resimţit la Bushehr, unde se află centrala nucleară, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna.

Nicio victimă şi nicio pagubă nu au fost anunţate imediat, potrivit Irna, care citează un reprezentant al centralei.

Iranul a lansat miercuri noaptea un atac cu rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau militari americani. Ministrul de Externe iranian, Javad Zarif, a afirmat că Iranul nu doreşte o escaladare a conflictului şi că a luat măsuri proporţionale de autoapărare.

Preşedintele american Donald Trump a spus că armata americană este cea mai puternică şi bine echipată şi a anunţat că va face o declaraţie pe tema atacurilor.

Cel puțin 80 de „teroriști americani”, uciși în atacul de azi-noapte. Anunțul înfiorător al televiziunilor iraniene

Surse irakiene şi americane au declarat că nu s-au înregistrat victime în urma atacului.

Atacurile au constituit răspunsul Iranului la uciderea generalului Qasem Soleimani la Bagdad. Iranul a calificat atacul soldat cu decesul generalului drept un act de război şi a ameninţat că va reacţiona.

După atacurile de miercuri noaptea, ministrul de Externe iranian Mohammad Javad Zarif a scris pe Twitter că Iranul nu doreşte o escaladare a conflictului şi că a luat măsuri proporţionale de autoapărare.

Imaginea unui nou război? Zeci de avioane de luptă americane complet armate, fotografiate decolând de pe o bază militară: „Suntem gata”

Cutremur de 4,5 grade pe scara Richter în sud-vestul Iranului, resimţit la centrala nucleară de la Bushehr... În total, 80 de ”terorişti americani” au fost ucişi în tirurile iraniene de rachete vizând baze americane în Irak, anunţ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x