Antena Căutare

Specialiștii români, în alertă! Pericol uriaș după incendiile din Australia: „Efectul va dura o sută de ani”

Incendiile devastatoare din Australia pun specialiștii în climatologie pe jar, care au făcut niște previziuni sumbre cu privire la efectele acestui dezastru de mare amploare. Ce fenomen se va petrecere în următorii o sută de ani?

Specialiștii români, în alertă! Pericol uriaș după incendiile din Australia: „Efectul va dura o sută de ani” Galerie
Incendiile din Australia afectează întreaga planetă

Australia arde și autoritățil au anunțat că mai bine de șase milioane de hectare de vegetație au fost pârjolite. În urma acestui dezastru, mai bine de 350 de milioane de tone de dioxid de carbon au fost eliberate în atmosefră, lucru ce va avea un impact puternic asupra omenirii.

Incendiile din Australia afectează toată omenirea! Concret, această cantitate uriașă de dioxid de carbon ce a ajuns în atmosferă va spori cantitatea de gaze cu efecte de seră de pe întreaga planetă, iar fenomenul se va resimți pe o perioadă de o sută de ani, la nivel global.

Incendiile din Australia sunt atât de puternice, încât o cantitate mare de funingine s-a depus pe ghețarii din Noua Zeelandă, care au căpătat o tentă maronie. Ghețarii se vor topi, din cauza acestui fenomen, mult mai repede, ducând la creșterea nivelului apei. Specialiștii avertizează că efectele vor fi atât locale, cât și la scară mai mare. Nivelul oceanului planetar crește, iar locuitorii aflați în pericol au început deja să își ia măsuri de siguranță și să părăsească locuințele.

Mai mult decât atât, specialiștii avertizează că apariția unui ciclon în zona Australiei este inevitabilă. Chiar și specialiștii din România, în materie de climatologie, sunt în alertă și urmăresc atenția situația.

Specialiștii români, în alertă! Pericol uriaș după incendiile din Australia: „Efectul va dura o sută de ani”

Incendiile din Australia afectează întreaga planetă

Incendiile din Australia afectează întreaga planetă

Incendiile din Australia, daune de sute de milioane de dolari

Autorităţile din domeniul asigurărilor estimează că nota de plată după incendiile din Australia se ridică - din septembrie anul trecut până acum - la circa 700 de milioane de dolari australieni, adică aproximativ 485 de milioane de dolari americani, informează DPA.

Pompierii din sudul şi estul Australiei beneficiază de un "scurt răgaz" datorat condiţiilor meteorologice mai blânde, dar săptămâna aceasta se aşteaptă o nouă intensificare a incendiilor de vegetaţie şi revenirea temperaturilor la peste 40 de grade Celsius, au anunţat marţi autorităţile.

Serviciul rural de pompieri din statul New South Wales a comunicat că au fost distruse cel puţin 1588 de locuinţe, iar alte 653 au suferit daune în actualul sezon de incendii, declanşat în septembrie 2019. În statul Victoria, flăcările au distrus aproape 450 de clădiri. Se aşteaptă noi pagube în ambele state, cele mai afectate din Australia, deşi noaptea trecută a plouat. Zeci de incendii continuă să se propage şi în statul Australia de Sud.

China şi Rusia împiedică adoptarea unei declaraţii ONU cu privire la inviolabilitatea sediilor diplomatice în urma atacu... Guvernul lui Sebastian Kurz şi al Verzilor, instalat la putere în Austria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x