Antena Căutare

Peste 1.000 de arme, date la schimb pe bonuri de masa in Los Angeles

Un program care incurajeaza renuntarea la armele de foc s-a desfasurat in Los Angeles, a doua zi dupa Craciun, posesorilor de armament fiindu-le date la schimb bonuri de masa daca renuntau la pusti si pistoale.

Programul nu este unul nou, insa a fost revitalizat dupa atacul din Newtown, in care 20 de copii si 6 adulti au fost ucisi de un atacator inarmat pana in dinti.

In ziua de 26 decembrie, 1.016 arme de foc au fost date la schimb pe bonuri de masa. Cei care au predat pusti sau pistoale au primit bonuri de masa in valoare de 100 de dolari, iar celor care au renuntat la armele de foc automate li s-au dat bonuri de masa in valoare de 200 de dolari.

"Orasele si statele trebuie sa sustina guvernul federal in incercarea de a imbunatati siguranta comunitatii si a elimina armele periculoase", a declarat primarul orasului Los Angeles, Antonia Villaraigosa.

Potrivit sefului politiei din Los Angeles, Charlie Beck, aproximativ 8.000 de arme au fost date la schimb din 2009 si pana acum, de cand exista acest program, acest lucru fiind resimtit prin scaderea criminalitatii.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Barack Obama, pus pe glume la primul interviu dupa alegeri. O "pazeste" pe tanara Malia cu Serviciile Secrete!... Inundatii devastatoare in Sri Lanka. Zeci de persoane au murit si sute de mii de oameni au ramas fara locuinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x