Antena Căutare

Peste 330 de persoane, inclusiv un fost parlamentar, arestate în Italia într-o operaţiune de mare amploare împotriva mafiei calabreze 'Ndrangheta

Carabinierii italieni au anunţat joi că au efectuat o operaţiune de mare amploare împotriva puternicei mafii calabreze 'Ndrangheta, în care au arestat 334 de persoane - inclusiv avocaţi, contabili, un fost parlamentar din partidul lui Silvio Berlusconi şi preşedintele asociaţiei primarilor din Calabria, relatează AFP.

”Este vorba despre cea mai mare operaţiune de la procesul de la Palermo” în care 475 de inculpaţi au fost judecaţi din februarie 1986 în decembrie 1987, a anunţat procurorul antimafia din regiunea Catanzaro, Nicola Gratteri, una dintre figurile de prim-plan ale magstraturii italiene în lupta împotriva crimei organizate.

Operaţiunea a avut loc în urma unei anchete care a durat câţiva ani şi care a vizat nu doar 'Ndrangheta activă în zona Vibo Valentia, ci şi alte regiuni - Lombardia, Pemont, Veneţia, Liguria, Emilia Romagna, Toscana, Latium, Sicilia, Puglia, Campania şi Basilicate.

În total, 416 persoane sunt vizate în cadrul anchetei.

Anchetatorii au confiscat totodată bunuri în valoare totală de 15 milioane de euro.

Între personalităţile locale arestate de forţele de ordine se află Giancarlo Pittelli, un avocat cunoscut la Catanzaro, în Calabria, un fost parlamentar şi fost coordonator al Partidului Forza Iralia (centru-dreapta) al lui Silvio Berlusconi în Calabria, situată în sud-estul Italiei.

În cadrul acestei operaţiuni - intitulată ”Rinascita Scott” - ei l-au arestat de asemenea pe Gianluca Callipo, preşedintele regional Anci (Asociaţia primarilor) şi primar la Pizzo (Vibo Valentia).

Între persoanele arestate se mai află Filippo Nesci, comandantul Poliţiei Municipale din Vibo Valentia, şi Mario Artusa, un antrepenor cunoscut în sectorul textil.

Unele dintre persoanele arestate au fost localizate şi reţinute în Germania, Eleveţia şi Bulgaria, în baza unui mandat european.

Aproximativ 2.500 de carabinieri - inclusiv membri ai Unităţii de Intervenţie Ros - au participat la raid, asistaţi de paraşutişti din cadrul armatei.

Persoanele arestate sunt vizate cu privire la asociere de răufăcători cu caracter mafiot, omucideri, extorsiuni, camătă şi spălare de bani.

Sursa : news.ro

Eşec al unei reuniuni la Minsk între reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei şi separatiştilor proruşi privind un schimb de de... Atenționare de maximă importanță pentru românii din Portugalia! Cod roșu! Regiunile aflate în pericol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x