Căutare Live

Peste 40.000 de morţi din cauza covid-19 în America Latină şi Caraibe

Pandemia covid-19 s-a soldat cu peste 40.000 de morţi în America Latină şi Caraibe de la începutul acesteia în regiune, potrivit unui bilanţ, întocmit pe baza unor date oficiale, de către AFP.

Brazilia este cea mai afectată ţară de covid-19 în regiune - cu 22.666 de morţi din cauza covid-19 şi 363.211 de cazuri confirmate - urmată de Mexic - 7.394 de morţi şi 68.620 de contaminări - şi Peru - 3.456 de morţi şi 119.959 de cazuri.

În pofida catastrofei sanitare din ţara sa - a doua în lume ca număr de cazuri confirmate de covid-19 - preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a participat duminică la o adunare a susţinătorilor săi, încălcând norme sanitare şi reglementări privind distanţarea fizică.

Preşedintele brazilian de extremă dreapta, care se opune izolării impuse de către majoritatea autorităţilor locale în Brazilia, a ieşit în faţa sediului preşedinţiei, la Brasilia, purtând o mască albă.

Însă el adat-o jos rapid, pentru a saluta mulţimea, a strânge mâinile susţinătorilor şi a-i îmbrăţişa.

Bolsonaro a luat un copil pe umeri.

Potrivit Organizaţeii Intermaţionale a Muncii (OIM) şi Comisiei Economice pentru America Latină (CEPAL), criza economică cauzată de pandemia covid-19 urmează să cauzeze şomajul a 11,5 milioane de oameni în regiune.

Statele Unite au înregistrat 638 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul a crescut la 97.686 de decese. Peste 1,6 milioane de cazuri de covid-19 au fost înregistrate de la începutul epidemiei în ţară, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Sursa : news.ro

Bilanţul covid-19 în Germania creşte cu zece morţi şi 289 de contaminări la 8.257 de decese şi 178.570 de cazuri... Veste excelentă! O țară din Europa a scăpat de coronavirus, pe teritoriul statului nu s-a mai înregistrat niciun caz de ...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri