Antena Căutare

Peste 500 de morti in urma epidemiei de holera din Haiti

Conform unui bilant precedent, pana in data de 3 noiembrie holera provocase moartea a 442 de persoane, iar alte 6.742 se aflau internate in spital. Noul bilant, publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii, indica 501 decese si 7.359 de persoane spitalizate.

Epidemia, declansata la 20 octombrie, provoaca zilnic moartea a 32 de persoane, iar alte 404 sunt internate in spital, conform statisticilor oficiale.

Analize de laborator efectuate in Statele Unite au demonstrat ca epidemia din Haiti este provocata de o bacterie similara unor tulpini specifice zonei Asiei.

Autoritatile haitiene se tem de o noua extindere a epidemiei, ca urmare a inundatiilor inregistrate dupa trecerea uraganului Tomas, care a afectat teritoriul tarii vineri. "Suntem ingrijorati din cauza conditiilor sanitare in care traiesc sute de mii de victime ale cutremurului din 12 ianuarie", a declarat recent un reprezentant al Ministerului haitian al Sanatatii.

Conform bilanturilor anuntate de organizatii nonguvernamentale, circa 1,3 milioane de haitieni traiesc in tabere de refugiati dupa cutremur.

Sursa: Jurnalul National

Senator american: SUA ar putea fi nevoite sa atace Iranul... Obama anunta contracte de 10 miliarde de dolari cu India...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x