Antena Căutare

Peste doua milioane de musulmani au ajuns la Mecca, orasul sfant al Islamului

Peste doua milioane de musulmani se indreapta, la aceasta ora, spre o colina de langa Mecca, in cea mai importanta zi din marele pelerinaj al Islamului. Autoritatile din Arabia Saudita au mobilizat zeci de mii de politisti si medici, pentru a mentine ordinea in randul pelerinilor.

Aproape trei milioane de pelerini au inceput, ieri, prima etapa din cea mai mare procesiune islamica, mergand pe strazile din Mecca si pana la enorma tabara de la Mina, scrie Reuters. Pelerinii, imbracat cu totii in alb, au fost transportati cu 18.000 de autobuze, insa chiar si asa, multi dintre ei au mers cinci kilometri pe jos la temperaturi de 35 de grade Celsius.

Pentru toti musulmanii, pelerinajul de la Mecca este o datorie sfanta, el fiind obligatoriu macar o data in viata.


2012: Musulmani din toata lumea participa la pelerinaj

Astazi, credinciosii s-au indreptat catre muntele Arafat, locul unde procesiunea atinge apogeul. Vor sta acolo pana la asfintit, meditand si recitand din Coran (cine nu sta in jurul muntelui Arafat nu poate considera ca a participat la pelerinaj), dupa care se vor indrepta catre Muzdalifah, unde vor dormi sub cerul liber.

Maine, pelerinii vor arunca cu pietre in cele trei ziduri dintre Mecca si Mina, Ramy al-Jamarat, ziduri ca simbolizeaza diavolul.


Credinciosii arunca cu pietre adunate din Muzdalifah

Apoi, pelerinii ii jertfesc un animal lui Dumnezeu, simbolizand dorinta lui Avraam de a-si sacrifica fiul. Fiecare musulman va sacrifica un animal sau va participa la ritual, carnea obtinuta fiind trimisa saracilor din intreaga lume. In tot acest timp, musulmanii de pe toate meridianele fac sacrificii similare, intr-un festival de trei zile numit Eid al-Adha.



STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE...

foto: halaltrip.com / 4unews.com / Intact Images / EPA

Fostul broker al bancii Societe Generale, condamnat la 5 ani de inchisoare si plata a 5 miliarde de euro despagubiri... Ofiter din Coreea de Nord, executat cu TUNUL pentru ca a indraznit sa bea alcool in perioada de doliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x