Antena Căutare

Phenianul vrea sa-si achite datoriile cu... stimulente de libido

Inglodata in datorii, pusa sub embargo si falita, Coreea de Nord le-a propus cehilor sa le achite in ginseng o parte din imprumutul acordat de ei.

Praga a confirmat ca Phenianul i-a propus sa-i achite 5% din datoria de 10 milioane de dolari in radacini de ginseng, planta folosita pe scara larga in suplimentele alimentare si in tratamentele naturiste, fiind renumita pentru proprietatile revitalizante, de imbunatatire a memoriei si circulatiei sangvine, dar si pentru cresterea libidoului.

Statul nord-coreean, care are datorii internationale de peste 12 miliarde de dolari, intre care doua treimi la fostele tari comuniste europene, s-a inspirat, probabil, de la Cuba, care si-a compensat reducerile de pret la petrolul adus din Venezuela, trimitand acolo medici cubanezi care sa lucreze in zonele defavorizate ale tarii.

Cum a venit si randul Cehiei sa incerce sa-si recupereze imprumuturile acordate Phenianului in masini grele, camioane si tramvaie, Praga a lasat sa se inteleaga ca nu ar refuza "moneda" naturista, dar ca se mai gandeste daca are sau nu nevoie de o "doza de vigoare" de la Phenian, dezvaluie Financial Times. De fapt, daca ar fi sa faca "troc", Cehia ar prefera un transport de zinc din Coreea de Nord, in loc de ginseng, dupa cum a explicat ministrul adjunct de Finante, Tomas Zidek ziarului MF Dnes.

Publicatia ceha a facut repede calculul: daca Phenianul va fi acceptat cu plata in ginseng pentru stingerea unei parti din datoria sa fata de Cehia, ar trebui sa trimita un transport de 20 de tone de radacini miraculoase.

BBC: Sistemul sanitar romanesc, in pragul colapsului... 32 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile in Grecia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x