Antena Căutare

Philippe de Belgique a devenit, oficial, cel de-al saptelea rege al Belgiei

Philippe de Belgique a devenit, astazi, in mod oficial al saptelea rege al Belgiei, depunand juramantul constitutional in Parlament, dupa o ora si jumatate de la abdicarea tatalui sau, regele Albert al II-lea.

"Jur sa respect Constitutia si legile poporului belgian, sa apar independenta nationala si integritatea teritoriala", a declarat in mod solemn Philippe. "Imi incep domnia cu vointa de a ma pune in serviciul tuturor belgienilor", a mai precizat noul rege, in primul sau discurs ca suveran.

Depunerea juramantului a avut loc dupa exact 182 de ani de la depunerea juramantului de catre Leopold I, pe 21 iulie 1831. Ceremonia s-a desfasurat in hemiciclul Camerei Reprezentantilor, in fata deputatilor si senatorilor reuniti. Discursul a fost rostit in cele trei limbi nationale ale Belgiei: olandeza, franceza si germana.

Membrii familiei regale, fostul rege Albert al II-lea si fosta regina Paola, cei patru copii ai regelui Philippe, inclusiv noua printesa mostenitoare Elisabeth, in varsta de aproape 12 ani, si regina Mathilde au fost prezenti la ceremonie.

Albert al II-lea a semnat la ora locala 10:45 (11:45, ora Romaniei) actul abdicarii.

Foto: Hepta

Deghizati in William si Kate, doi britanici au reusit sa pacaleasca presa din intreaga lume... Bulgaria: Atentat cu bomba in una dintre statiunile preferate de romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x