Căutare Live

Doi Gigei s-au împiedicat și au făcut o pagubă de 200.000 de euro: „Sunt devastată, în șoc! L-am adorat!”

Pianul Fizoli era singurul pian cu patru pedale din lume, extrem de rar, ce valorează 194.000 de dolari, acesta a fost zdrobit în timp ce era mutat dintr-un studio de înregistări, informează CNN

Pian unicat în valoare de 200.000 de euro, distrus de muncitorii care îl mutau

Cea care deținea pianul era Angela Hewitt, unul dintre cei mai importanți pianiști clasici din lume.

Artista a povestit pe Facebook că era în studioul de înregistrări atunci când a fost anunțată că pianul ei, marca Fazioli, a fost distrus. Cei care se ocupau de mutarea acestuia l-au scăpat.

„Nu am putut să împărtășesc imediat această știre, întrucât eram devastată și în stare de șoc”, spune pianista, care a așteptat 10 zile pentru a face publică această informație.

Pianul Fazioli a fost singurul din lume cu 4 pedale. „L-am adorat. Era cel mai bun prieten al meu și îmi plăcea să lucrez cu el pentru că îmi dădea posibilitatea să fiu inventivă, să creez tot ce îmi doresc”, declară Angela.

Citește și:

Un bunic și-a scos ceainicul din vitrină și a devenit milionar! De unde provenea, de fapt, obiectul primit moștenire de la părinți

Paolo Fazioli, inginerul italian care a creat pianul, a spus că daunele sunt ireparabile. Structura de fier, carcasa și capacul au fost distruse. Pianul nu ar mai arăta la fel, iar costurile financiare de reparație ar fi uriașe. Artista a deținut acest pian de peste 17 ani și l-a folosit în aproape toate înregistrările sale. Angela cooperează cu firma de asigurări pentru a recupera o parte din costuri.

„Există șase sau șapte companii de top care fac piane de foarte bună calitate. Pianul distrus era extrem de bun pentru repertoriul Bach”, a spus managerul unui magazin de specialitate din Londra.

Angela Hewitt își va achiziționa un nou pian, tot marca Fazioli. Aceasta nu este singura care suferă pierderea unui instrument atât de valoros. În Marea Britanie, în anul 2007, un pian în valoare de 89.000 de dolari a fost scăpat din camionul cu care era transportat.

Citește și:

Un pensionar și-a scos brelocul de la chei și a devenit multimilionar: „Tatăl meu l-a pus la un set de chei. Evident, s-a înșelat!”

Comisia Europeană avertizează România în cazul exploatărilor forestiere ilegale... SUA acordă Irakului o nouă derogare de doar 45 de zile de la sancţiuni impuse Iranului...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri