Antena Căutare

PISICILE, responsabile pentru DISPARIŢIA a 20 de specii

Supravieţuirea multor specii pe cale de dispariţie din Australia este pusă în pericol de populaţia de pisici sălbatice. De la colonizare europeană până în prezent, pisicile sălbatice au provocat extincţia a 20 de specii de mamifere.

PISICILE, responsabile pentru DISPARIŢIA  a 20 de specii
20 de specii au disparut | pexels.com

Supravieţuirea multor specii pe cale de dispariţie din Australia este pusă în pericol de populaţia de pisici sălbatice. De la colonizare europeană până în prezent, pisicile sălbatice au provocat extincţia a 20 de specii de mamifere.

Pisicile din Australia ucid circa 650 de milioane de reptile an, conform unui raport publicat în jurnalul ştiinţific Wildlife Research.

Concluziile se bazează pe o cercetare efectuată pe un număr de peste 10.000 de eşantioane de hrană consumată de pisici, prelevate de mai mulţi oameni de ştiinţă din Australia.

''În medie, fiecare pisică sălbatică omoară 225 de reptile pe an, cel mai mare număr fiind înregistrat în zona centrală a Australiei'', a declarat cercetător-şef John Woinarski, profesor la Universitatea Charles Darwin.

''Potrivit estimărilor, în Australia trăiesc între două şi cinci milioane de pisici sălbatice. Acestea omoară anual circa 650 de reptile. De asemenea, există circa 3,9 milioane de pisici domestice, care ucid aproximativ 50 de milioane de reptile'', a declarat Woinarski.

S-a aflat! NASA, în gardă pentru un IMPACT INEVITABIL. Consecințele ar putea fi URIAȘE. „Trebuie să fim pregătiți!”... Rebelii sirieni spun că SUA nu îi va ajuta în lupta împotriva regimului....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x