Antena Căutare

Plan de austeritate "draconic", pentru Irlanda

Pe fondul temerilor privind noi dificultati economice pentru Irlanda, comsiarul european pentru economie si Afaceri monetare se afla, zilele acestea, intr-o vizita la Dublin. Potrivit BBC, Olli Rehn discuta cu oficialii irlandezi despre proiectul de buget pentru 2011, pe care analistii il caracterizeaza drept "draconic".

Saptamana trecuta, ministrul irlandez al Finantelor, Brian Lenihan, anuntase ca proiectul contine masuri de austeritate de 6 miliarde de euro, vizand sa readuca deficitul public la in jur de 9,5% din Produsul Intern Brut (PIB), contra 32% in acest an, un record pentru zona euro, aminteste AFP.

Votul privind proiectul de buget urmeaza sa aiba loc in decembrie si exista temeri ca Legislativul irlandez ar putea respinge documentul. Desi este de acord ca bugetul trebuie readus sub control, opozitia afirma ca nu va sustine proiectul pentru ca nu are incredere in Guvern.

Indiferent de rezultatul votului, pietele si investorii se tem ca Dublinul nu va reusi sa iasa din capcana datoriei publice.

Sursa: Jurnalul National

Un hacker roman a spart site-ul Fortelor navale britanice... Contract de 400.000 de euro pentru asasinarea premierului bulgar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x