Live acumAsia Express - Drumul elefantului (r)
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Plata cu degetele inlocuieste cardurile bancare in Franta

Plata cumparaturilor devine mult mai usoara in Franta. Un lant de magazine testeaza un sistem care le permite clientilor sa plateasca folosindu-se de amprente. Tot ce trebuie sa faca este ca, odata ajunsi la casa, sa isi scaneze amprenta pe un dispozitv special.

Sunt cateva zile de cand localnicii din Villeneuve d'Ascq au uitat de grija banilor si a portofelelor. S-au obisnuit atat de repede cu noul sistem ce le permite sa plateasca prin scanarea amprentei digitale, incat nu ar mai reveni niciodata la modul traditional de achitare a cumparaturilor.

Tot ce trebuie clientul sa faca, in avans, este sa treaca pe la banca, unde amprenta ii va fi inregistrata intr-o baza de date. Cititorul biometric comunica apoi cu cardul bancar, care nici macar nu trebuie scos din buzunar. Dispozitivul citeste amprenta, apoi autorizeaza plata.

1.500 de oameni s-au inscris, deocamdata in sistemul de testare al cititoarelor biometrice care va functiona pana in luna martie. Apoi, in functie de rezultate, va fi implementat la nivel national. Si cine stie, poate chiar european.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro