Căutare Live

Ploaie acida in Bulgaria

O ploaie acida a cazut ieri peste mai multe orase din Bulgaria, au declarat specialistii Institutului National de Meteorologie de la Sofia, citati astazi de ziarul Novinar. "Limita peste care consideram ca este vorba de o ploaie acida est un nivel al pH-ului de peste de 5", precizeaza Valeri Spiridonov, vicepresedinte al institutului.

Potrivit datelor preliminare, aceasta limita aproape ca a fost atinsa in mai multe zone din nordul si sud-estul tarii.

Cel mai ridicat nivel de aciditate (pH 4,9) l-a avut ploaia din zona oraselor Vidin (nord-vest, la granita cu Romania), Loveci (nord) si Karnobat (sud-est). Nivelul de 4,5 a fost depasit si in zonele oraselor Plevna, Dobrici, Montana, Sumen din nordul Bulgariei si la Sliven si Burgas din sud-estul tarii.

Meteorologii bulgari sunt convinsi ca ploile acide nu au nimic de-a face cu incidentul nuclear din Japonia, scrie Novinar. Cel mai probabil, acestea sunt cauzate de poluarea provocata de bombardarea Libiei, sustine Novinar.

Norii care au adus ploaia de miercuri s-au format in zona Marii Mediterane si a Italiei, de unde decoleaza avioanele care bombardeaza Libia, scrie ziarul, care aminteste ca ploi acide au cazut in cantitate mare in Bulgaria si in anul 1999, cand NATO a bombardat Iugoslavia.

Specialistii avertizeaza ca ploile acide sunt periculoase mai ales pentru agricultura si ca nu dauneaza sanatatii umane.

Sursa: Jurnalul National

Guvernul din Kuwait si-a dat demisia... Recensamant in India: Populatia a ajuns 1,2 miliarde de oameni!...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri