Antena Căutare

Poliţia din Hong Kong ameninţă că va trage cu muniţie reală, dacă ”insurgenţii” vor mai folosi arme letale

Poliţia din Hong Kong a avertizat luni că va trage cu muniţie reală dacă ”insurgenţii” vor mai folosi arme letale în timpul protestelor anti-guvernamentale care au loc în oraş de peste cinci luni, transmite Reuters.

Poliţia a făcut anunţul după ciocnirile care au avut loc la o universitate din centrul Hong Kongului, unde protestatarii s-au baricadat şi au aruncat în forţele poliţiei cu proiectile incendiare, blocând un tunel rutier important din oraş.

Potrivit poliţiei, un ofiţer a fost tratat duminică la spital după ce a fost lovit în picior de o săgeată, iar un altul a fost lovit de o bilă metalică, dar nu a fost rănit.

Violenţele din centrul financiar asiatic sunt cele mai grave tulburări populare cu care se confruntă preşedintele chinez Xi Jinping de la venirea sa la putere în 2012. Xi a declarat că are încredere că guvernul din Hong Kong poate rezolva criza.

În comunicatul de luni, poliţia i-a avertizat pe cei pe care îi consideră insurgenţi să nu mai folosească arme letale pentru a ataca poliţişti şi să pună capăt violenţelor, afirmând că poliţia va răspunde cu forţă şi posibil cu gloanţe reale, dacă va fi necesar.

Poliţia a mai folosit gloanţe reale în câteva incidente izolate.

Demonstranţii, nemulţumiţi de ceea ce consideră amestecul Chinei în administrarea fostei colonii britanice, care are statut autonom de la revenirea sub control chinez în 1997, au afirmat că răspund la forţa excesivă folosită de poliţie.

”Protestatarii au reacţionat la poliţie. Nu am reacţionat atât de puternic cum am fi dorit. Aş fi pregătită să merg la închisoare. Luptăm pentru Hong Kong”, a spus Joris, în vârstă de 23 de ani, inginer constructor.

Beijingul neagă că s-ar amesteca în afacerile Hong Kongului şi atribuie demonstraţiile influenţei străine.

Sursa : news.ro

„Vestele galbene” readuc haosul la Paris. Forțele de ordine au ripostat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene - VIDEO... Pelosi îl compară pe Trump cu Nixon, afirmând că acestuia din urmă i-a păsat suficient de ţară încât să demisioneze înai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x