Polonia. 21 de morți din cauza temperaturilor scăzute din weekend!

 

Douăzeci şi unu de oameni au murit, în weekend, în Polonia, dintre care 12 doar în ultimele 24 de ore, din cauza temperaturilor extrem de scăzute din ţară, în condiţiile în care în anumite regiuni au fost înregistrate temperaturi de până la -20 de grade Celsius. 

"Douăsprezece persoane au murit în ultimele 24 de ore. Am înregistrat alte nouă cu două zile înainte", a anunţat, luni, Bozena Wysocka, purtător de cuvânt din cadrul centrului guvernamental pentru siguranţa persoanelor (RCB) din Polonia, pe fondul temperaturilor extrem de scăzute care au ajuns la -20 de grade în unele regiuni din ţară.

În aceste condiţii, bilanţul deceselor cauzate de temperaturile scăzute a ajuns la 39, din data de 1 noiembrie, a adăugat Wysocka. Cele mai multe decese înregistrate vreodată în Polonia din cauza hipotermiei declanşate de vremea rece au avut loc în perioada 19-20 decembrie 2009, când 42 de persoane au murit, anunță Mediafax.

Poliţia poloneză a făcut apel la cetăţeni să fie atenţi la persoanele care prezintă risc de hipotermie, cele mai vizate fiind persoanele fără adăpost, în stare de ebrietate, sau persoanele în vârstă.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe