Căutare Live

Polonia: Ancheta Rusiei asupra accidentului de la Smolensk este inacceptabila

Premierul polonez Donald Tusk a criticat dur rezultatele anchetei derulate de autoritatile ruse in cazul accidentului aviatic de la Smolensk din aprilie, in care si-au pierdut viata presedintele Lech Kaczynski, sotia acestuia si alti 94 de pasageri, relateaza BBC. Potrivit acestuia, raportul este "inacceptabil", iar o parte din concluzii sunt "lipsite de fundament"

Rusia a raspuns criticilor, promitand sa adreseze fiecare problema ridicata de Varsovia, transmite AFP.

"Cel mai important lucru este sa nu politizam situatia. Bineinteles ca vom oferi raspunsuri la intrebarile pe care partea poloneza o are pentru expertii rusi," a declarat purtatorul de cuvant la ministerului de externe, citat de Interfax.

Rusia i-a trimis Poloniei prima varianta a raportului asupra incidentului, care nu a fost inca facut public.

"Din punctul de vedere al Poloniei, raportul preliminar din partea Rusiei asa cum a fost trimis este fara indoiala inacceptabil. Aceste neglijente si minciuni sau lipsa de reactie pozitiva la ceea ce a cerut Polonia, toate aceste lucruri ne permit sa afirmam ca o parte din concluziile raportului sunt fara fundament," a declarat Tusk.

Presedintele Dmitri Medvedev a vizitat Polonia saptamana trecuta si a promis din nou ca va coopera la investigatie.

Moscova a anuntat ca nu va publica rezultatele anchetei pana cand Polonia nu va comenta asupra raportului.

Sursa: Hotnews

VIDEO! Un roman a fost impuscat intr-un magazin din Italia... Geografia mai tare ca istoria?...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri