Antena Căutare

Pompeo: Statele Unite sunt alături de Turcia, în urma atacului din Idleb asupra forţelor sale, soldate cu victime

Secretarul american de stat Mike Pompeo a condamnat marţi atacurile forţelor guvernamentale siriene din provincia Idlib şi a exprimat sprijinul Statelor Unite pentru Turcia, în urma atacurilor de luni împotriva unui post de observaţie turc, transmite Reuters.

”Statele Unite condamnă încă o dată atacurile continue, nejustificate şi nemiloase împotriva populaţiei din idlib”, a afirmat Pompeo într-un comunicat.

”Suntem alături de aliatul nostru din NATO Turcia, în urma atacului, care a avut ca rezultat moartea mai multor soldaţi turci care îşi făceau datoria la un post de observaţie folosit pentru coordonare şi de-escaladare, şi susţinem în totalitate acţiunile justificate pentru apărare ale Turciei”, a afirmat secretarul de stat american.

Forţele guvernamentale siriene desfăşoară o vastă ofensivă în provincia Idleb, cu ajutorul aviaţiei ruse, în care armata turcă dispune de posturi de observaţie, în virtutea unor acorduri încheiate în 2017 de Turcia şi Rusia.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat marţi că Turcia nu va lăsa forţele siriene să avanseze în regiunea Idleb, , la o zi după uciderea a şapte militari şi a unui civil turci, într-un atac în această provincie din nord-vestul Siriei, atribuit de Ankara forţelor lui Bashar al-Assad.

Sursa : news.ro

Atenţionare de călătorie transmisă de MAE - Cod portocaliu de precipitaţii mixte intense, în Republica Moldova... OMS recomandă măsuri de prevenire a răspândirii virusului din China...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x