Antena Căutare

Ponta: “Partidul lui Voronin incearca sa obtina voturi prin alte metode”

Presedintele PSD, Victor Ponta, a salutat, luni, rezultatele obtinute de partidele "democratice si europene" la alegerile parlamentare din Republica Moldova, acuzand Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin ca incearca sa obtina voturi prin "alte metode"

Ponta a spus ca in Republica Moldova, ca si in Romania, "partidul comunist al domnului Vladimir Voronin, iar aici al domnului Basescu" sunt partide "care incearca sa obtina voturi nu prin convingeri si programe, ci prin alte metode".

El a afirmat ca isi doreste ca la urmatoarele alegeri din Romania PSD sa "preintampine" ceea ce PDL pregateste deja, "o uriasa frauda electorala".

Patru partide au depasit pragul de 4 la suta necesar intrarii in Parlamentul moldovean, potrivit ultimelor date anuntate de Comisia Electorala centrala la ora 07.00, dupa numararea a 89,4 la suta din voturi.

Astfel, cele mai multe voturi le-a acumulat Partidul Comunistilor (PCRM), respectiv 41,2 la suta. Pe locul al doilea se afla Partidul Liberal Democrat (PLDM), condus de premierul Vlad Filat, cu 28,1 la suta, urmat de Partidul Democrat (PDM), cu 13,3 la suta.

Partidul Liberal, condus de presedintele interimar Mihai Ghimpu, a acumulat 8,6 la suta din voturi, iar Alianta Moldova Noastra, al patrulea partid care a facut parte din coalitia de la guvernare, a acumulat doar 2,1 la suta din voturi si nu accede in Parlament.

Sursa: jurnalul.ro

Voronin: "Ni s-au furat 10% din voturi"... Incidente violente in timpul alegerilor parlamentare din Egipt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x