Antena Căutare

Populatia urbana a Chinei creste intr-un ritm fantastic. Vezi cate orase cu peste un milion de locuitori vor fi in 2030

In 1982, populatia urbana a Chinei reprezenta doar o cincime din total. In prezent, dupa nici 20 de ani, jumatate din cei 1,34 de miliarde de chinezi traiesc in orase.

Conform The Guardian, studiile arata ca, pana in 2025, inca 350 de milioane de chinezi vor deveni oraseni (un numar egal cu intreaga populatie a Statelor Unite), iar in 2030 populatia urbana a Chinei va depasi un miliard - mai bine de o zecime din populatia planetei.

Peste doua decenii, China va avea 221 de orase cu peste un milion de locuitori. In intreaga Europa exista 35 de orase cu peste un milion de locuitori. Cele 221 de orase vor avea un numar de zgarie-nori egal cu de 10 ori numarul celor din New York.

Evolutia va afecta intreaga lume, prin cresterea preturilor, in primul rand la materiale de constructii, dar si la bunuri de larg consum. China se pregateste sa devina stat consumator, de unde in prezent este axat pe exporturi.

Citeste si Jurnalul!

Statul Tuvalu a ramas fara apa potabila... Presedintele Iranului propune desfiintarea Israelului ca „solutie simpla” pentru conflictul israeliano-palestinian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x