Antena Căutare

Populatie putina, scriitori multi: Islanda, tara unde unul din zece locuitori publica o carte

Ca popor nu numara mai mult de 300.000 de oameni. Cu toate astea au niste obiceiuri foarte bine conturate ce tin de cultura si de frumos. Vorbim de Islanda, tara unde se citesc cele mai multe carti pe cap de locuitor. Iar pe cat de mult se citeste, pe atat de mult se si scrie.

O statistica neoficiala arata ca cel putin unul din zece islandezi va publica o carte. Asta pentru ca populatia Islandei are o inclinatie aparte atunci cand vine vorba de literatura. Nu degeaba in Islanda, tara cu putin peste 300.000 de locuitori, se citesc cele mai multe carti.

In Islanda e greu sa nu te intalnesti cu un scriitor. Cu o populatie de circa 300.000 de cetateni, Islanda cunoaste in vremurile actuale un adevarat boom al cartilor, avand mai multi scriitori, mai multe carti publicate, precum si mai multe carti citite, pe cap de locuitor, decat oriunde in alta parte a lumii, noteaza BBC.

O tara cat un oras mare din Romania, insa cu obiceiuri ce o fac remarcata in intregul mapamond.

Foto: Bbc.co.uk

VIDEO! Noroc chior: A fost lovita de doua ori de tren, intr-o zi, dar a scapat doar cu o mana rupta... Rochie Yves Saint Laurent, vanduta cu aproape 120.000 de euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x