Antena Căutare

Portugalia legalizeaza descarcarea de filme si muzica de pe internet

Autoritatile portugheze au decis sa legalizeze transferul online de fisier, inclusiv muzica si filme, dar cu respectarea unor conditii. Decizia vine dupa ce o organizatie anti-piraterie a cerut procurorilor sa cerceteze 2.000 de presupusi pirati ai internetului.

Potralul Tech Week Europe relateaza ca procurorul general al Portugaliei a respins cererea de analizare a 2.000 de adrese IP. Sub dorinta de a proteja dreptul la educatie, libera exprimare si cultura, s-a luat decizia de a se legaliza transferul online de fisiere.

Materialele supuse legii drepturilor de autor pot fi descarcate de pe internet, cu conditia de a fi folosite in scop personal. In cazul in care artistii nu vor ca materialele lor sa fie descarcate de pe internet nici in aceste conditii, procurorul general recomanda ca acestia sa mentioneze explicit acest fapt.

In Elvetia, descarcarea de muzica, filme si jocuri video piratate este legala, din luna decembrie, dar incarcarea de astfel de fisiere ramane o infractiune.

Foto: networkeducator.com

Sit UNESCO, ocupat de romi in nordul Frantei... Epidemie de gastro-enterita in Germania: Peste 8.000 de copii s-au imbolnavit dupa ce au mancat la cantinele scolare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x