Povestea sfâşietoare a tinerei care s-a stins cu demnitate! S-a sinucis în "GLORIE" şi le-a spus tuturor ce să facă după moartea ei!

La doar 29 de ani, când credea că viaţa ei începe să capete un sens, Brittany Maynard a primit o lovitură uluitoare, căci a fost diagnosticată cu un cancer în fază terminală. Totuşi, această veste cumplită nu a învins-o, ci i-a dat puterea de a lupta, motiv pentru care a ales să moară în glorie, înainte ca boala să pună stăpânire pe ea. De aceea, s-a sinucis sâmbătă.

La doar 29 de ani, când credea că viaţa ei începe să capete un sens, Brittany Maynard a primit o lovitură uluitoare, căci a fost diagnosticată cu un cancer în fază terminală. Totuşi, această veste cumplită nu a învins-o, ci i-a dat puterea de a lupta, motiv pentru care a ales să moară în glorie, înainte ca boala să pună stăpânire pe ea. De aceea, s-a sinucis sâmbătă.

În urmă cu doar câteva săptămâni, într-o înregistrare video, Brittany a anunţat că plănuieşte să moară înconjurată de familie şi de prieteni, în casa ei din Portland, Oregon, iar videoclipul a făcut rapid înconjurul lumii, căci a fost accesat de peste nouă milioane de oameni. Ba mai mult, a provocat o amplă dezbatere asupra eutanasiei în SUA.

"(Le spun) la revedere tuturor prietenilor mei dragi şi familiei mele, pe care o iubesc. Astăzi este ziua pe care am ales-o să mor cu demnitate, având în vedere boala mea în fază terminală, acest teribil cancer de creier care mi-a luat multe", a scris ea într-un mesaj share-uit masiv pe reţele de socializare.

Sean Crowley, un purtător de cuvânt al Asociaţiei Compassion and Choices, care militează pentru dreptul la eutanasie, a declarat că tânăra a decedat la domiciliu."Brittany a murit, dar dragostea ei faţă de viaţă şi natură, pasiunea şi spiritul ei supravieţuiesc", a adăugat Barbara Lee Coombs, preşedinta organizaţiei care a susţinut-o pe Maynard.

A lăsat cadouri pentru cei dragi, dar şi "directive"

Brittany a împărtăşit cu cei dragi visele şi speranţele pe care le avea. Înainte să moară, ea le-a lăsat cadouri pentru Crăciun, dar şi pentru aniversările de anul viitor. De asemenea, le-a cerut părinţilor ei să susţină cauza ei de a muri cu demnitate, de a lupta ca şi alţi oameni bolnavi în fază terminală să aibă posibilitatea de a muri demn. Soţului ei i-a spus să se bucure din plin de viaţă, să devină tătic şi să nu-şi iroasească timpul plângând după soţia care nu mai există.

La începutul anului, Brittany, care tocmai se căsătorise, a aflat că mai avea de trăit doar şase luni şi că agonia sa va fi foarte dureroasă. Atunci, s-a mutat din California în Oregon, "unul dintre cele cinci state americane care a legalizat dreptul de a muri în demnitate", alături de Montana, Vermont, statul Washington şi New Mexico, iar un medic i-a prescris în mod legal medicamentele de care avea nevoie pentru a-şi pune capăt zilelor aşa cum voia, în camera ei, înconjurată de apropiaţi.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri