Antena Căutare

Povestea unei regine moderne: Letizia Ortiz, tânăra din popor, divorţată, care va domni peste Spania

Letizia Ortiz este dovada vie că fetiţele care visează să devină prinţese chiar au o şansă să-şi vadă dorinţa împlinită. Fosta jurnalistă a devenit prinţesă fără să aibă origini cu sânge albastru, iar acum se pregăteşte să fie încoronată regină a Spaniei.

Povestea unei regine moderne: Letizia Ortiz, tânăra din popor, divorţată, care va domni peste Spania Galerie
| Hepta

Letizia Ortiz este dovada vie că fetiţele care visează să devină prinţese chiar au o şansă să-şi vadă dorinţa împlinită. Fosta jurnalistă a devenit prinţesă fără să aibă origini cu sânge albastru, iar acum se pregăteşte să fie încoronată regină a Spaniei.

Viaţa ei de poveste a început pe 15 septembrie 1979, în oraşul spaniol Oviedo. Fiica cea mare a unei infirmiere şi a unui jurnalist a studiat în oraşul natal până la liceu, când întraga familie s-a mutat la Madrid.

Letizia Ortiz Rocasolano, pe numele ei complet, a studiat jurnalismul şi a profesat încă din facultate. După ce şi-a terminat studiile, a plecat în Mexic, unde a lucrat pentru ziarul Siglo XXI. La întoarcerea în Spania, Letizia a fost angajată de staţia spaniolă a canalului economic Bloomberg, iar apoi de CNN +.

Cariera ei a luat avânt, iar în 2001, a fost reporter la Washington, pentru alegerile prezidenţiale din SUA. Un an mai târziu, tragedia de la World Trade Center a readus-o peste Ocean şi în faţa telespectatorilor.

A renunţat la carieră pentru o viaţă de prinţesă şi cinci titluri nobiliare

2003 a fost anul în care viaţa ei s-a schimbat complet, atât profesional, cât şi în plan personal. Letizia Ortiz a devenit prezentatoare principalul jurnal de ştiri al postului naţional, TVE, dar şi logodnica prinţului Felipe.

În mai 2004, Spania a fost în sărbătoare. Prima căsătorie regală după câteva zeci de ani a fost un spectacol urmărit de milioane de telespectatori din întraga lume. Deşi mai fusese căsătorită, pentru numai un an, biserica catolică a permis organizarea nunţii deoarce primul mariaj al prinţesei a fost oficiat doar în faţa ofiţerului de stare civilă.

În urma căsătoriei cu Felipe, a primit nu mai puţin de cinci titluri nobiliare. Este prinţesă de Asturias, Prinţesă de Gerona, Prinţesă de Gerona, Prinţesă de Viana, Ducesă de Montblanc, Contesă de Cervera şi Lady de Balaquer.

O prinţesă de gheaţă, care îşi supune familia la teste de încredere

După intrarea în familia regală, relaţia cu familia ei a avut de suferit. Letizia a devenit atât de suspicioasă, încât atunci când era însărcinată cu prima fiică, Leonor, în 2005, şi-a supus rudele unui test. Le-a spus că va aduce pe lume un băieţel, pe care îl va chema Pelayo, numai pentru a vedea cine transmite informaţia jurnaliştilor.

Lucrurile s-au precipitat şi mai mult când un verişor a publicat o carte despre viaţa ei, în care susţine că Letizia a făcut un avort. Informaţia a fost şocantă pentru societatea tradiţionalistă, în care biserica catolică nu permite întreruperile de sarcină.

Letizia Ortiz Rocasolano a trecut peste toate acestea şi a devenit un simbol de eleganţă, dar şi de modestie, căci îşi duce singură cele două fiice la şcoală şi promovează creaţiile designerilor spanioli. Este o concurentă serioasă pentru Kate Middleton, o altă tânără din popor intrată în rândul regalităţii.

Cel mai mare spion al zilelor noastre, Edward Snowden, a devenit subiect de film... Alertă! Ucraina trimite trupe la granița cu Moldova!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x