Antena Căutare

Precautie: Acceleratorul de particule va fi oprit un an din motive de siguranta

Acceleratorul de particule construit in Elvetia va fi inchis la sfarsitul anului 2011 din motive de siguranta, a anuntat un director din cadrul proiectului. Oamenii de stiinta vor remedia erori de constructie care impiedica desfasurarea in siguranta a experimentului.

Pana la sfarsitul anului 2011, acceleratorul va functiona la capacitate redusa, intrucat protonii vor fi ciocniti la jumatate din viteza normala.

Potrivit cercetatorului Steve Myers, acceleratorul de particule va fi oprit timp de un an la finele lui 2011 pentru a se repara anumite erori de constructie. " Ne confruntam cu o problema care ar fi putut fi evitata cu ajutorul unor resurse financiare mai mari", a precizat cercetatorul.

Acceleratorul de particule a mai fost oprit in urma cu aproximativ un an şi jumatate din cauza a doua defectiuni tehnice. Large Hadron Collider este cel mai costisitor experiment stiintific din lume, cu un pret total de peste 5 miliarde de euro.

Proiectul a demarat in urma cu 25 de ani, dar lucrarile pentru construirea acceleratorului au inceput in 1996, in Alpii elvetieni.

Foto: Intact Images.

UE, reticenta in privinta extinderii dupa aderarea Romaniei si Bulgariei... 3.000 dolari - costul unui televizor 3D in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x