Antena Căutare

Premierul grec Georges Papandreou remaniaza Guvernul

Georges Papandreou a anuntat ca va proceda la o remaniere a Guvernului astazi, ziua in care va cere un vot de incredere al Parlamentului. Decizia premierului vine la o zi dupa manifestatiile de amploare impotriva unui proiect de buget plurianual de austeritate, relateaza AFP.

"Maine voi forma un nou Guvern si imediat dupa aceea voi cere increderea Parlamentului", a afirmat ieri premierul socialist, intr-o scurta declaratie televizata.

Sub presiunea creditorilor tarii, Papandreou a incercat sa ajunga la un acord cu opozitia pentru a adopta un proiect de lege bugetara plurianuala, considerata necesara pentru securizarea deblocarii unui nou ajutor de la Uniunea Europeana si FMI.

"Am facut eforturi constante de cooperare" in directia principalului partid de opozitie, Noua Democratie (de dreapta), care "a considerat intregul efort in termeni de comunicare" si "nu in termeni de politica si de responsabilitate nationala", a precizat Papandreou.

"Inca inainte ca fondul sa fie discutat au fost impuse public conditii care nu puteau fi acceptate pentru ca ar mentine tara intr-o instabilitate prelungita", a adaugat premierul.

Mii de persoane au manifestat miercuri la Atena impotriva masurilor de austeritate continute in proiectul de lege, care includ cresteri ale impozitelor si privatizari masive.

Citeste si Jurnalul!

Foto: EPA / Intact Images

Vicepremierul Ungariei: "Realitatea" Tinutului Secuiesc trebuie respectata... Patru cazuri de infectare cu E.coli, confirmate in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x