Antena Căutare

Premierul grec si-a remaniat Guvernul

Premierul Greciei, George Papandreou a remaniat Guvernul actual pentru a-l consolida in vederea relansarii economice a tarii, a anuntat purtatorul de cuvant al acestuia, Georges Petalotis

Papandreou si-a largit echipa, refacand si redistribuind ministerele, la doar un an de la preluarea functiei, anunta AFP. Astfel, Grecia are astazi 17 ministri, in loc de cei 36 de pana acum, urmarind consolidarea sectoarelor-cheie prin instalarea de secretari de stat si adjuncti de ministru.

Printre putinii care si-au pastrat postul se numara Ministrul Finantelor Georges Papaconstantinou, care a fost insarcinat cu redresarea economica a tarii. Un alt pilon important al Guvernului grec, Michalis Chryssohoidis a fost schimbat de la conducerea Protectiei Cetateanului, in subordinea politiei la Ministerul Economiei si Competivitatii. De asemenea, la solicitarea armatorilor greci, Ministerul Afacerilor Maritime a fost reinfiintat si atribuit ministrului Iannis Diamantidis.

Grecia este un stat extrem de indatorat, care s-a angajat la aceasta redresare, in schimbul salvarii sale de la faliment, printr-un imprumut de 110 miliarde de euro de la Uniunea Eurpeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI).

Sursa: jurnalul.ro

Foto: gazetavogel.al

Arderea Coranului pe 11 septembrie pune in pericol soldatii americani din Afganistan... Democratia e din nou in pericol in Republica Moldova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x