Antena Căutare

Mario Monti, premierul tehnocrat al Italiei, a demisionat

Premierul tehnocrat al Italiei, Mario Monti, i-a prezentat demisia, vineri seara, presedintelui Giorgio Napolitano

In cursul sedintei de guvern, Monti a anuntat ca va merge la sediul Presedintiei Republicii Italiene, Palatul Quirinale de la Roma, pentru a-i prezenta demisia sa si cea a intregului Cabinet presedintelui Giorgio Napolitano.

Mario Monti, premierul tehnocrat care a condus Italia in ultimele 13 luni, este un politician echilibrat, in varsta de 69 de ani, recunoscut pentru competenta economica, fiind opusul pasionalului Silvio Berlusconi, acuzat de subminarea credibilitatii tarii prin scandaluri si procese.

Monti, supranumit si "cardinalul", si-a creat o reputatie de om competent si independent, in timpul celor zece ani cat a fost comisar european, in perioada 1994-2004, comenteaza sursa citata.

Amator de mers cu bicicleta, Monti recunoaste ca nu este "prea sociabil". "Chiar daca nu mi le amintesc si nu le spun prea bine, imi plac mult bancurile. Berlusconi are un adevarat talent in a le spune", declara el, in 2005, intr-unul dintre rarele sale interviuri.

Numit senator pe viata de catre presedintele italian Giorgio Napolitano, el a fost laudat de directoarea Fondului Monetar International, Christine Lagarde. "Este un om de mare calitate, cu care am avut intotdeauna un dialog fructuos si extrem de calduros", a declarat ea.

Citeste mai multe pe Antena 3

Foto: Intact Images

STUDIU: Cei mai fericiti locuitori ai planetei sunt in... Panama... Cutremur cu magnitudinea de 6,8 in sudul Pacificul. Nu exista pericol de tsunami...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x