Antena Căutare

Premiul Nobel pentru Chimie a fost obtinut de cercetatorul israelian Daniel Shechtman

Cercetatorul Daniel Shechtman, de la Technion - Israel Institute of Technology din Haifa, a primit, astazi, premiul Nobel pentru chimie pe 2011, informeaza nobelprize.org.

Savantul israelian Daniel Shechtman a fost premiat pentru descoperirea cvasicristalelor, a anuntat, astazi, comitetul Nobel. "Laureatul premiului Nobel pentru chimie pe 2011 a modificat fundamental conceptia pe care chimistii o aveau despre un corp solid", se precizeaza in comunicatul emis de comitetul Nobel.

In 2010, premiul Nobel pentru chimie a fost atribuit cercetatorilor Richard Heck, Ei-Ichi Negishi si Akira Suzuki, pentru studii efectuate in domeniul sintezei organice.

Maine va fi anuntat castigatorul premiului Nobel pentru Literatura. Premiul Nobel pentru pace - singurul atribuit de Norvegia, conform dorintei exprimate de fondatorul prestigioaselor distinctii, Alfred Nobel - va fi anuntat vineri. Premiul Nobel pentru economie va fi decernat luni, 10 octombrie.

Citeste si Jurnalul!

Foto: technionitalia.it

Bulgaria, criticata la ONU din cauza violentelor contra tiganilor... UK: mai multi oameni, atacati de un cerb in calduri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x