Antena Căutare

Premiul Nobel pentru Fizica s-a acordat pentru studiul expansiunii universului si al supernovelor

Trei oameni de stiinta, originari din Statele Unite, au fost numiti castigatorii Premiului Nobel pentru Fizica in 2011 pentru studiul care a demonstrat ca expansiunea universului se accelereaza, informeaza Associated Press.



Observand un tip particular de supernove, cei trei laureati "au descoperit peste 50 de supernove indepartate a caror lumina era mai slaba decat se stia: era un semn ca expansiunea Universului se afla intr-o faza de accelerare".

In 2010, premiul Nobel pentru fizica a revenit cercetatorilor Andre Geim si Konstantin Novoselov, ambii de la Universitatea Manchester (Marea Britanie), pentru cercetarile lor din domeniul structurii atomilor de carbon si pentru lucrarile lor revolutionare asupra grafenului.

Acordarea premiilor Nobel va continua miercuri cu Premiul Nobel pentru Chimie; joi se va anunta castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura; Norvegia va acorda Premiul Nobel pentru Pace vineri, iar Premiul Nobel pentru Economie va fi acordat luni.

Citeste si Antena3

VIDEO! Ministrul francez de interne: Romancele tinere trebuie sa produca 120 000 de euro pe an in Hexagon... Atac cu masina-capcana in capitala Somaliei: cel putin 55 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x