Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Statele Unite au livrat milioane de tone de soia în China, după consensul din iunie

Statele Unite au livrat mai multe milioane de tone de soia în China, după o întâlnire din luna iunie a liderilor celor două ţări, un semn de bunăvoinţă înainte de convorbirile comerciale care vor avea loc săptămâna viitoare, la Shanghai, transmite Reuters.

Războiul comercial dintre SUA şi China a redus exporturile americane de produse agricole în China. Vânzările de soia ale Statelor Unite în China au scăzut puternic, după ce Beijingul a aplicat tarife de 25% importurilor din SUA.

Începând din 19 iulie, China a comandat furnizorilor americani soia, bumbac, sorg pentru carne de porc şi alte produse agricule, iar unele vânzări au avut deja loc, a relatat televiziunea chineză de stat CCTV. Citând Comisia Naţională pentru Refirmă şi Dezvoltare şi Ministerul Comerţului.

”Atâta timp cât produsele agricole americane au preţuri rezonabile şi o calitate bună, ne putem aştepta la noi achiziţii”, potrivit CCTV.

Companiile implicate în vânzări au solicitat reprezentanţilor vamali chinezi exceptarea de la tarife a produselor agricole.

Achiziţiile arată disponibilitatea Chinei de a promova produse americane şi de a respecta consensul convenit între preşedinţii Donald Trump şi Xi Jinping la summitul G20 de la Osaka, în iunie.

Negociatorii chinezi şi americani se vor întâlni săptămâna viitoare pentru prima oară de la summitul respectiv, discuţiile urmând să înceapă pe 30 iulie.

La începutul acestei luni, administraţia Trump a anunţat că va excepta de la tarife o listă relativ scurtă de 110 produse chinezeşti, între care echipamente medicale.

În luna iunie, China a cumpărat 614.805 tone de soia din Statele Unite, cu 2,5% mai puţin comparativ cu iunie 2018 şi cu 37% faţă de 977.024 de tone în luna mai, potrivit datelor vamale publicate sâmbătă.

Duminică, presa de stat chineză a scris că Statele Unite ar trebuie ”să ia măsuri concrete pentru a-şi implementa angajamentele şi a crea condiţii favorabile pentru cooperarea economică şi comercială bilaterală”.

Sursa : news.ro

Recomandari