Antena Căutare

Presa internationala, despre greva: “Romanii nu prea s-au mobilizat”

Presa internationala vorbeste despre greva de astazi din Romania. Ziaristii straini sustin ca protestele din tara noastra nu au atras totusi atat de multe persoane, in pofida nemultumirii generale privind masurile de austeritate

Majoritatea publicatiilor scriu despre greva din Romania. Le Post sau Euronews arata ca angajatii din sectorul public revendica un succes in actiunile din ultimele doua zile impotriva masurilor de austeritate. Ziarisii noteaza totusi ca nu s-au mobilizat sute de mii de persoane asa cum se asteaptau organizatorii.

"Guvernul ar trebui sa renunte la aceste masuri criminale. Ar trebui sa aplice masuri economice mai coerente pe termen mediu si lung. Altfel, vom sfarsi prin a muri de foame. Sa vedem un ministru care renunta la salariul lui si traieste cu unul ca al nostru. Sa-l vedem cum se descurca", a declarat pentru Euronews un roman suparat pe deciziile Guvernului Boc.

Agentia France Press citata de portalul CBC spune ca oamenii s-au simtit obligati sa intre in greva dupa ce guvernul a hotarat sa le taie salariile si pensiile. Jurnalistii spun ca s-au solidarizat mai putin de 700.000 de angajati din sectorul de stat, asa cum sperau sindicatele.

Bulgarii de la Novinite, noteaza ca intregul sector de stat s-a mobilizat in ultimele doua zile, de la gardienii de inchisori la asistente, profesori si pensionari. Jurnalistii arata ca situatia nu da semne de redresare nici in tara noastra.

Irlandezii de la Irish Times sublinieaza si ei ca tara noastra se afla intr-o situatie critica, din cauza instabilitatii economice.

Standard & Poor's: Piata europeana a locuintelor este in curs de stabilizare... Esti roman? Prezinti "risc etnic" si platesti mai mult decat italienii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x