Antena Căutare

Presa internationala: "Expulzarea romilor ridica semne de intrebare in Franta"

Presa internationala a dat o atentie deosebita primelor expulzari de romi din Franta in Romania. Comentatorii releva numeroasele critici indreptate, din toate directiile, impotriva acestei masuri si subliniaza ca nimic nu-i poate impiedica pe romii abia expulzati sa revina, cat de curand, in Franta.


Ziarul italian La Repubblica aminteste ca si Vaticanul s-a alaturat criticilor. Secretarul consiliului pontifical pentru migranti si nomazi a apreciat ca expulzarile din aceste zile "contravin legislatiei Uniunii Europene si chiar celei franceze".

Revista The Economist anunta primele expulzari sub titlul "Luati-va romii inapoi", dar prevede ca ele vor esua.

O opinie similara are si postul CNN, care-l citeaza pe vicepresedintele Ligii Drepturilor Omului din Franta. Acesta crede ca expulzarea romilor este "fara sens", deoarece multi nu au nicio locuinta in Romania sau Bulgaria, asa ca vor reveni peste doar cateva zile inapoi.

Un jurnalist de la BBC scrie pe blogul sau despre o declaratie a lui Vaclav Havel, potrivit caruia problema romilor "este un test, nu pentru democratie, ci pentru societatea civila". Testul s-a extins la nivelul celei mai mari parti a Europei, adauga reporterul de la BBC.

Reactia Uniunii Europene la masurile guvernului francez este expusa de L'Express sub titlul "Romi: Franta contra Europei". Revista reia declaratiile iritate ale ministrului francez de interne, Brice Hortefeux, care a invitat Comisia Europeana ca, in loc sa critice, "sa se mobilizeze pentru integrarea efectiva a Romilor".

O replica pe acelasi ton a venit si din partea ministrului Imigrarii, Eric Besson, citat de France Presse.

Copil mort dupa ce a fost uitat in masina... VIDEO! Batut crunt de politisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x